Janssen heeft ook in 2013 duidelijk bewezen dat het zich 100% inzet om de milieu- en sociale impact te verminderen en duurzamere producten te ontwikkelen. Met een mooie groene erkenning tot gevolg. Het actieve farmaceutische ingrediënt buprenorfine kreeg een EarthwardsTM-erkenning.  Daarnaast werden de inspanningen van Janssen inzake milieuzorg beloond tijdens de succesvolle ISO14001- en OHSAS 18001- opvolgingsaudit van het milieu-, veiligheids- en gezondheidszorgsysteem in maart 2013.

Ecologische
Duurzaamheid

Ecologische duurzaamheid start voor Janssen van bij de ontwikkeling van nieuwe producten met het inzetten op groene chemie en groene technologie.

Tijdens de productie van onze geneesmiddelen willen we onze milieuprestaties continu verbeteren. Aan het einde van de levenscyclus van onze medicijnen stellen we ons zorgzaam en verantwoordelijk op.

Op dit brede actieterrein willen we onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken: minder grondstoffen, een zuinige productie door minder water en energie te verbruiken alsook minder afval en emissies te genereren.

Dat leidt tot een win-winsituatie: van meet af aan minimaliseert Janssen zijn belasting van het milieu, bovendien bespaart het bedrijf op termijn een hoop tijd en geld.