De inspanningen van Janssen inzake milieuzorg werden beloond tijdens de succesvolle ISO 14001- en OHSAS 18001-opvolgingsaudit van het milieu-, veiligheids- en gezondheidszorgsysteem in maart 2013.

Tijdens een dergelijke audit wordt niet alleen de naleving van de regelgeving onderzocht, maar dient tevens een continue verbetering van de milieu-, veiligheids- en gezondheidsprestaties te worden aangetoond. Er werd geen enkele ernstige of minder ernstige tekortkoming in het zorgsysteem vastgesteld.

Naast deze audit werd Janssen nog onderworpen aan 27 andere audits en inspecties, uitgevoerd door diverse externe instanties, waaronder de overheid.  

Ecologische
Duurzaamheid

Ecologische duurzaamheid start voor Janssen van bij de ontwikkeling van nieuwe producten met het inzetten op groene chemie en groene technologie.

Tijdens de productie van onze geneesmiddelen willen we onze milieuprestaties continu verbeteren. Aan het einde van de levenscyclus van onze medicijnen stellen we ons zorgzaam en verantwoordelijk op.

Op dit brede actieterrein willen we onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken: minder grondstoffen, een zuinige productie door minder water en energie te verbruiken alsook minder afval en emissies te genereren.

Dat leidt tot een win-winsituatie: van meet af aan minimaliseert Janssen zijn belasting van het milieu, bovendien bespaart het bedrijf op termijn een hoop tijd en geld.