Samen met 5 andere farmaceutische bedrijven en 13 academische onderzoeksinstellingen en kmo’s in Europa slaat het de handen in elkaar om duurzame productiemethoden voor geneesmiddelen te ontwikkelen.

In 2013 kreeg het actieve farmaceutische ingrediënt buprenorfine een EARTHWARDSTM- erkenning. Dit is het zevende farmaceutische product dat deze erkenning ontvangt. Buprenorfine is een narcotische pijnstiller die zowel ingezet wordt bij de acute- en chronische-pijnbestrijding als bij de behandeling van narcotische drugsverslaving.

chem21-1.png

Het product kreeg de erkenning omdat het voldeed aan de strenge criteria inzake groene productie: minder grondstoffen, minder water, minder afval en een innovatief productieproces.

Ecologische
Duurzaamheid

Ecologische duurzaamheid start voor Janssen van bij de ontwikkeling van nieuwe producten met het inzetten op groene chemie en groene technologie.

Tijdens de productie van onze geneesmiddelen willen we onze milieuprestaties continu verbeteren. Aan het einde van de levenscyclus van onze medicijnen stellen we ons zorgzaam en verantwoordelijk op.

Op dit brede actieterrein willen we onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken: minder grondstoffen, een zuinige productie door minder water en energie te verbruiken alsook minder afval en emissies te genereren.

Dat leidt tot een win-winsituatie: van meet af aan minimaliseert Janssen zijn belasting van het milieu, bovendien bespaart het bedrijf op termijn een hoop tijd en geld.