Janssen wil de rem zetten op nutteloze verpakkingen. Leveranciers worden gestimuleerd om zo weinig mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken of waar mogelijk te hergebruiken.

Janssen onderzocht eerst de eigen processen via een audit. Het verslag bracht 7 verbetermogelijkheden aan het licht, zoals de suggestie om steeds volledige dozen van een artikel te bestellen, zodat verschillende aparte zendingen overbodig worden. Er volgde nog een studie rond aankopen die door de wetenschappers zelf worden gedaan, goed voor zo’n 20% van alle bestellingen. Het feit dat er in één dag verschillende orders worden geplaatst bij dezelfde leverancier, levert heel wat potentieel voor verbetering op, bijvoorbeeld. door een gecombineerde bestelling.

Ook bij de primaire verpakkingen werd naar mogelijke verbeteringen gekeken. Zo is Janssen voor een aantal chemische producten omgeschakeld van glazen naar plastic flessen, waardoor het de veiligheid kan verhogen en op jaarbasis 1,5 ton minder afval hoeft te verbranden. De resultaten van al deze inspanningen komen het milieu en de (werk)omgeving ten goede.

Ecologische
Duurzaamheid

Ecologische duurzaamheid start voor Janssen van bij de ontwikkeling van nieuwe producten met het inzetten op groene chemie en groene technologie.

Tijdens de productie van onze geneesmiddelen willen we onze milieuprestaties continu verbeteren. Aan het einde van de levenscyclus van onze medicijnen stellen we ons zorgzaam en verantwoordelijk op.

Op dit brede actieterrein willen we onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken: minder grondstoffen, een zuinige productie door minder water en energie te verbruiken alsook minder afval en emissies te genereren.

Dat leidt tot een win-winsituatie: van meet af aan minimaliseert Janssen zijn belasting van het milieu, bovendien bespaart het bedrijf op termijn een hoop tijd en geld.