In Geel vindt de chemische productie van actieve stoffen plaats. Het gaat om de commerciële productie van de actieve farmaceutische bestanddelen (werkzame stoffen) van geneesmiddelen op grote schaal volgens de strikte regelgeving. De Chemische Productie in Geel is de lancerings- en groeisite van nieuwe Janssen-producten. 

Een actief farmaceutisch ingrediënt is het werkzame bestanddeel van een geneesmiddel. De site produceert 59 verschillende soorten werkzame stoffen en 3 halfafgewerkte producten. De site in Geel produceert ca. 60% van het totale volume aan kleine moleculen binnen het moederbedrijf Johnson & Johnson. Er zijn twee soorten werkzame stoffen: – grote en kleine moleculen.

Kleine moleculen zijn de klassieke stoffen en die worden chemisch geproduceerd. Ze worden vervolgens in de farmaceutische-productiesites wereldwijd verwerkt tot hun uiteindelijke toedieningsvorm(en). Daarna vindt de verpakking plaats, gevolgd door de levering aan de patiënten via het distributienetwerk.

Sinds 2011 is Geel nauw betrokken geweest bij de lancering van 8 nieuwe producten.

GEELSITEJNJ_DRIESLUYTEN80.jpg

Betere geneesmiddelen sneller bij de patiënten 

69_Geel_CDPP_man_reactor.jpg

De hypermoderne Chemical Development Pilot Plant (CDPP) in Geel is de grootste investering van het moederbedrijf Johnson & Johnson in België ooit. De CDPP neemt drie kritieke processen voor haar rekening: de productie van actieve stoffen voor verder onderzoek, de ‘vertaling’ van klinisch ontwikkelde stoffen naar een productieomgeving en de lancering van producten. Het hoogtechnologische productiepark is uitgerust met de nieuwste productietechnieken met als doel geneesmiddelen snel, efficiënt en milieuvriendelijk te produceren en betaalbaar ter beschikking te stellen aan de patiënten wereldwijd. Sinds 2011 is Geel nauw betrokken geweest bij de lancering van 8 nieuwe producten.

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.