Intel, Imec, de vijf Vlaamse universiteiten (UA, UGent, KU Leuven, Universiteit Hasselt, VU Brussel) en Janssen richtten in 2013 op de Imec-campus in Leuven het ExaScience Life Lab op, een uniek initiatief in België. In dit lab wordt de supercomputingexpertise van Intel gecombineerd met Vlaanderens uitgebreide expertise inzake levenswetenschappen en biotechnologie. Deze samenwerking moet leiden tot nieuwe oplossingen voor supercomputers en doorbraken binnen de levenswetenschappen en biotechnologie. 

High Performance Computing leidt tot nieuwe inzichten en doorbraken binnen de levenswetenschappen en biotechnologie. Het inzetten van supercomputers zal in de toekomst een strategische rol gaan spelen in het laboratoriumonderzoek. De klassieke methode omvat eindeloze experimenten met varianten van bestaande moleculen tot men op een variant stoot die inderdaad efficiënter zou kunnen zijn. Onnodig te vertellen hoe tijdrovend en duur die procedure is. Het alternatief is dat een computer berekent wat de eigenschappen van de mogelijke varianten zijn. Daarvoor zijn echter goede digitale modellen van complexe moleculen en hun gedrag nodig. Supercomputers bijvoorbeeld die toelaten om complexe chemische reacties te voorspellen om zo doeltreffender naar nieuwe behandelingen te kunnen zoeken.

Een langdurige samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen met aanvullende expertises is voor Janssen een noodzaak om de eigen kennis en knowhow volop te kunnen blijven benutten en een meerwaarde te creëren voor de patiënt. Potentiële synergieën op dat vlak wil het bedrijf snel kunnen herkennen en ontwikkelen.

Een langdurige samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen met aanvullende expertises is voor Janssen een noodzaak om de eigen kennis en knowhow volop te kunnen blijven benutten.

Serious_gaming.jpg

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.