Op dinsdag 16 april 2013 ontving Tom Heyman uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters de eerste Lifetime Achievement Award van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse onafhankelijke agentschap dat belast is met het helpen van bedrijven bij hun wereldwijde export en het aantrekken van buitenlandse investeringen. Het moederbedrijf Johnson & Johnson kreeg deze onderscheiding omwille van zijn decennialange vertrouwen en consequente investeringspolitiek in Vlaanderen en België.

Johnson & Johnson (J&J) stelt in België zo’n 5000 mensen te werk en is jaarlijks goed voor meer dan een miljard euro investeringen in Onderzoek & Ontwikkeling. Daarmee speelt het bedrijf een belangrijke rol in de Belgische werkgelegenheid en economie. Janssen is de grootste privé-investeerder in Onderzoek & Ontwikkeling in het land. 

De Lifetime Achievement Award van FIT beklemtoont het belang van buitenlandse investeringen in de Belgische economie. 

De Lifetime Achievement Award van FIT beklemtoont het belang van buitenlandse investeringen in de Belgische economie. FIT bestempelde J&J als een rolmodel voor binnen- en buitenlandse investeringen. Bovendien prees het de gerichtheid van J&J op innovatie en groei. “J&J is een van de belangrijkste spelers van de Farma & Life Sciences-industrie in België”, aldus FIT. Mede door de investeringspolitiek van J&J is Vlaanderen een belangrijke aantrekkingspool geworden voor biotechbedrijven. Zo heeft het heel wat risicokapitaal kunnen aantrekken voor duurzame investeringen. 

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.