In Beerse en Olen vindt de farmaceutische productie van geneesmiddelen plaats. De actieve stoffen worden hier verwerkt tot medicijnen. De productieplant in Beerse is ook ‘high volume plant’ en  ‘centers of excellence’ voor bepaalde technologieën, zoals producten in vloeibare en halfvaste vorm, transdermale producten en steriele producten.

De productie focust op Quality by Design en vervangt de klassieke ontwikkelingsstrategie door systematische, met statistiek en risicoanalyse ondersteunde methodieken. Er wordt niet alleen een veilig en werkzaam product geproduceerd, maar ook een proces dat robuust, opschaalbaar en kostenefficiënt is. 

Zo loopt er in Beerse een pilootproject met het oog op de volledige automatisering die alles aan elkaar moet koppelen qua productie, administratie, logistiek, onderhoud enz.

Supply_Chain_Beerse_DL06 (1).jpg
Supply_Chain_Beerse_DL52.jpg

Er loopt tevens een project dat de kwaliteitscontrole op het einde van het proces moet uitschakelen. Men wil immers komen tot een kwaliteitscontrole tijdens elke stap in het productieproces. Tijdens dat productieproces gebruikt Janssen verschillende strategische instrumenten. Zo besteedt het bedrijf de nodige aandacht aan Lean Manufacturing. Het belangrijkste van deze technieken is dat ze de medewerkers meer procesmatig helpen denken en dat over de grenzen van de verschillende departementen heen. 

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.