Janssen werkt aan een duurzame gezondheidszorg vandaag en in de toekomst. Tegelijkertijd concentreert het bedrijf zich op de meest complexe medische uitdagingen van onze tijd. De manier waarop men morgen diagnoses zal stellen, medicatie zal toedienen, ziekten zal herkennen of voorkomen en patiënten zal opvolgen, zal er anders uitzien dan vandaag. Het bedrijf gelooft dat we op een keerpunt staan in de aanpak van onbeantwoorde medische noden in de gezondheidszorg.

De gezondheidszorg staat aan de vooravond van een adembenemende evolutie en wordt beïnvloed door allerlei trends waarop het bedrijf inspeelt om duurzame waarde te creëren in de toekomst: van de vergrijzing van de bevolking over de toenemende beschikbaarheid van moderne communicatiemiddelen en informatietechnologie tot de nood om de productauthenticiteit te allen tijde te garanderen.

Er zijn steeds meer hulpmiddelen om ziekten op te sporen, te behandelen en op te volgen. Curatieve medicijnen zullen maar een deel van de oplossing meer zijn.

Daarnaast brengt de enorme wetenschappelijke vooruitgang nieuwe mogelijkheden met zich op het gebied van biotechnologie, genoomleer, informatietechnologie en nanotechnologie. Het bedrijf evolueert mee van de traditionele reactieve gezondheidszorg naar een nieuw tijdperk van preventieve en gepersonaliseerde gezondheidszorg. Er zijn steeds meer hulpmiddelen om ziekten op te sporen, te behandelen en op te volgen. Curatieve medicijnen zullen maar een deel van de oplossing meer zijn. 

Preventie

Genetische informatie laat in de toekomst toe om het risico van een individu op het krijgen van een bepaalde aandoening te voorspellen. Mensen met een hoog risico op het krijgen van een bepaalde ziekte kunnen misschien worden geholpen met levensstijlaanpassingen of een preventieve behandeling.

Diagnose

Met diagnose op moleculair niveau worden ziekten in de toekomst beter gekarakteriseerd, wat meer relevante informatie oplevert voor een specifieke persoon. De identificatie van biomarkers zoals genen, eiwitten en cellen zullen de diagnostiek van bepaalde ziekten verfijnen.

Behandeling

Het behandelingsmodel evolueert naar een oplossinggerichte therapie. Dit is een combinatie van een op geneesmiddelen gebaseerde therapie, een op apparatuur of software gebaseerde diagnostiek en componenten uit de gezondheidszorgdiensten.

Opvolging

Op basis van controlesystemen van persoonlijke gezondheidsinformatie kan in de toekomst een betere opvolging van de persoonlijke gezondheid worden gegarandeerd. Daarnaast maken allerlei innovaties het in de toekomst mogelijk om professionele zorgorganisaties en familieleden complexe behandelingen thuis te laten uitvoeren. 

Met het gezondheidszorgmodel van de toekomst plaatst Janssen het belang van de patiënt en de houdbaarheid van het gezondheidszorgsysteem centraal. Openheid naar elkaar toe en de wil om samen duurzaam te innoveren zijn basisvoorwaarden om zulke oplossingen met succes te kunnen ontwikkelen.

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.