Bewust blijven investeren in België is de prioriteit van Janssen. Het moederbedrijf Johnson & Johnson stelt in België ruim 5000 mensen te werk en is jaarlijks goed voor meer dan een miljard euro investeringen in Onderzoek & Ontwikkeling.

Daarmee speelt het bedrijf een belangrijke rol in de Belgische werkgelegenheid en economie. Janssen in België is de grootste privé-investeerder in Onderzoek & Ontwikkeling in het land. In 2013 investeerde het bedrijf daarin zo’n 1.165 miljoen euro. Deze investeringen zijn noodzakelijk om nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen voor dringende, onopgeloste medische noden. In april 2013 kreeg het moederbedrijf Johnson & Johnson de een Lifetime Achievement Award van Flanders Investment & Trade ter erkenning van het rolmodel dat het bedrijf speelt in België voor binnen- en buitenlandse investeringen.

Investeren in de toekomst van de O&O-intensieve sectoren zoals de farmaceutische industrie vindt het bedrijf belangrijk.

Investeren in de toekomst van de O&O-intensieve sectoren zoals de farmaceutische industrie – één van de sterkhouders van de Belgische economie - vindt het bedrijf belangrijk. België is de derde exporteur van geneesmiddelen in Europa – na Zwitserland en Ierland - met een omzet van 34 miljard euro in 2013. De farmasector biedt bovendien meer dan  32.000 rechtstreekse arbeidsplaatsen, én is goed voor 40 procent van alle Belgische private investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Daarom zit Janssen sinds 2006 geregeld samen met GlaxoSmithKline, Pfizer en UCB en met de regering om het behoud en de uitbouw van een aantrekkelijk investeringsklimaat te bespreken. De Health, Science & Technology (HST) Group streeft naar een aantrekkelijk investeringsklimaat.

Naast de focus op een blijvende verankering van Janssen in België zet het bedrijf ook in op duurzame relaties met de groeilanden en landen die nood hebben aan innovatieve en basisgeneesmiddelen. Janssen nam in 2013 deel aan een van de belangrijkste economische missies.

zefa-77800051502.jpg

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.