De VIB (Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek) en PICS Belgium, een beroepsvereniging voor logistieke diensten, bekroonden Janssen Supply Chain (JSC) met de prestigieuze Supply Chain Award ‘Project van het jaar’ 2013. Deze prijs is een erkenning voor het belangrijke werk dat JSC verricht om onze supply chain te verbeteren door middel van het Global Planning Concept Design (GPCD)-initiatief.

“Onze teamleden en ikzelf aanvaarden deze prijs met enorme trots namens de vele collega's binnen JSC die hebben bijgedragen tot GPCD”, aldus Stef Vermeiren, vicepresident Globale Planning bij JSC. “GPCD zal een aanzienlijke impact hebben op onze bedrijfsactiviteiten, terwijl we er alles aan doen om het doel van dit belangrijke initiatief te bereiken: JSC Planning ombouwen tot de benchmark, end-to-end (E2E) wereldwijde organisatie die op een duurzame wijze voldoet aan de behoeften van de patiënt. Deze externe erkenning door VIB - PICS biedt ons de nodige visibiliteit onder onze collega's in de logistieke gemeenschap in België, en onderstreept zowel het belang van het doel van dit project als de effectiviteit van onze aanpak om dat doel te bereiken.”

Supply_Chain_Beerse_DL43.jpg
supply.jpg

Het Global Planning Concept Design-initiatief kreeg de prijs “Project van het jaar” op basis van de volgende criteria:

  • Bijdrage tot het totale supply chain-proces
  • Mate van innovatie
  • Toegevoegde waarde voor de omzet van de onderneming
  • Mate waarin de supply chain op een flexibele manier kan reageren op de veranderingen en eisen van de markt
  • Omgang met veranderingen
  • Meetbaarheid en evaluatie van de resultaten

De Janssen Supply Chain omvat 21 sites, verspreid over de hele aardbol, en vertrouwt daarnaast toeleveringsopdrachten toe aan meer dan 150 externe productiepartners. Een dergelijke uitdaging heeft enkel kans op slagen met behulp van een harmonieuze planningstrategie. En die strategie wekte heel wat bewondering, met een mooie erkenning als resultaat

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.