In 2013 lanceerde het VIB, de KU Leuven, het UZ Leuven, Janssen en Johnson & Johnson Innovation Stellar. Deze krachtenbundeling heeft als doel het gemakkelijker te maken om moleculaire inzichten in ziekteprocessen om te zetten in nieuwe geneesmiddelen en diagnostica voor hersenaandoeningen.

Janssen en Johnson & Johnson Innovation voorzien voor dit project tot 5 miljoen euro financiering over een periode van 5 jaar. Ze zullen daarmee academische onderzoeksprojecten van VIB, KU Leuven en UZ Leuven ondersteunen. Janssen is heel erg betrokken bij de patiënten met neurodegeneratieve aandoeningen en bij de mensen in de gezondheidszorg die voor hen zorgen.

neurowetenschappen.png

Het bedrijf gelooft dat het essentieel is om samen te werken met externe vernieuwers om tot het soort ontdekkingen te komen die kunnen leiden tot de therapieën van de toekomst voor neurodegeneratieve aandoeningen.

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.