De Dr. Paul Janssen Award voor Biomedisch Onderzoek ging in 2013 naar professor David Julius van de University of California in San Francisco. Dr. Julius ontdekte het moleculaire mechanisme achter thermosensatie, dat is de zintuiglijke waarneming van temperatuur en de rol die dat mechanisme speelt bij de waarneming van acute en inflammatoire pijn.

63340-DPJA-Medallion-2_(2)-original.jpg

In 2013 kondigden Janssen Research & Development en het Gentse Museum Dr. Guislain de winnaar van de tweede Dr. Guislain Breaking the Chains of Stigma Award aan. De Nepalees Matrika Devkota, oprichter van de organisatie Koshish, mocht een bedrag van 50.000 dollar in ontvangst nemen. Koshish helpt mensen die lijden aan een psychische aandoening. Met deze onderscheiding wordt baanbrekend werk van personen of organisaties geëerd die het stigma rond geestelijke gezondheid en geestesziekten helpen verminderen.

De Dr. Paul Janssen Award voor Biomedisch Onderzoek erkent het werk van een wetenschapper die een belangrijke, transformationele bijdrage heeft geleverd tot de verbetering van de gezondheid van de mens. De prijs is tevens een eerbetoon aan Dr. Paul Janssen, de grondlegger van Janssen Pharmaceutica, die in november 2003 overleed.

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.