Het Rega Instituut van de Katholieke Universiteit Leuven, de Wellcome Trust en Janssen gaan samen de strijd aan tegen dengue (knokkelkoorts). Ze sloten in augustus 2013 een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van een behandeling of preventief geneesmiddel tegen een dengue-virusinfectie.

Het denguevirus is een potentieel levensbedreigend, door muggen overgebracht virus dat ieder jaar honderden miljoenen mensen treft, vooral in de ontwikkelingslanden. Er bestaat momenteel nog geen goedgekeurd vaccin of specifieke behandeling voor. Het Rega Instituut en Janssen brengen hun expertise en middelen samen in een gezamenlijk onderzoeksprogramma. De Wellcome Trust zal de onderzoeksactiviteiten van het Rega Instituut financieren. Janssen krijgt de mogelijkheid om een exclusieve, wereldwijde licentie te nemen op de ontwikkeling en commercialisatie van verbindingen die ontdekt zouden worden in het kader van dit onderzoeksprogramma.

Deze samenwerking is andermaal een voorbeeld van de inzet van Janssen ter bestrijding van besmettelijke ziekten die nog een grote onbeantwoorde medische nood vertegenwoordigen. 

dengue.jpg

Economische
Duurzaamheid

Janssen is ervan overtuigd dat sterke bedrijfsresultaten, correcte beleidsvoering en gefocuste activiteiten de weg vormen naar economische duurzaamheid. 

Janssen moet zich constant heruitvinden om het hoofd te bieden aan de structurele en economische veranderingen die zijn omgeving beïnvloeden. Daarom zet Janssen in op het aangaan van partnerschappen in een open innovatiemodel en op het continu bijsturen van zijn kostencompetitiviteit door enkel geneesmiddelen met een hoge therapeutische toegevoegde waarde te ontwikkelen. 

Dit betekent voor Janssen: gefocust en leidinggevend zijn in Onderzoek & Ontwikkeling en efficiënt en vooruitstrevend in Productie om nieuwe therapeutische oplossingen sneller en goedkoper tot bij de patiënten te brengen en een groeistrategie te implementeren om op al deze terreinen te kunnen blijven investeren.