Duurzaamheid is al jarenlang integraal deel van de strategische agenda van Janssen. Met dit tweede Verslag aan de Samenleving willen we onze strategie, prestaties en verbeterpunten met u delen en u de mogelijkheid bieden onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid grondig te beoordelen. Een effectieve, transparante verslaggeving en een eerlijke, open dialoog hierover vinden wij belangrijk. Samen met u willen we verder werken aan duurzame gezondheid en ons beleid blijven toetsen en bijstellen. 

Geïnspireerd door Ons Credo, de bedrijfscode die in 2013 zijn 70ste verjaardag vierde, zet het gezondheidszorgmodel van de toekomst de patiënt centraal. De veranderende manieren om ziekten te herkennen, voorkomen en behandelen, diagnoses te stellen en medicatie toe te dienen, geven ons nieuwe, meer duurzame mogelijkheden om de enorme uitdagingen aan te gaan.

In 2013 zette Janssen zijn inspanningen op het vlak van neurowetenschappen, oncologie, infectieziekten, immunologie en cardiovasculaire en metabole ziekten voort. We focussen op de ontdekking en ontwikkeling van een nieuwe generatie van moleculen op het gebied van o.a. schizofrenie, depressie, pijnbestrijding, alzheimer, hepatitis C, hiv en kanker. Onze zoektocht naar vernieuwende oplossingen voor enkele van de meest ingrijpende ziekten waarvoor nog geen goede behandeling is, gaat onafgebroken verder. 

We zien constante vernieuwing en samenwerking als de enige duurzame weg vooruit.

Samen met onze stakeholders werken we aan de wereldwijde toegankelijkheid tot kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg. In nog heel wat gebieden in de wereld hebben mensen om financiële, logistieke of organisatorische reden nauwelijks toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Daarom richtte Janssen in 2013 Janssen Global Public Health op. Deze groep combineert het beste van onze innovatieve toegangsmodellen met onze missie om op een duurzame manier gezondheid te verbeteren. We bewandelen nieuwe en gedurfde paden in ons streven naar meer gezondheid voor iedereen.

J&J-Sonja-Willems-22082012-3B.jpg

Sonja Willems,
Managing Director Janssen-Cilag Benelux

Heyman_Tom_9185_H.jpg

Tom Heyman,
CEO Janssen Pharmaceutica

Janssen zet zich in voor het welzijn van de samenleving en dat van zijn medewerkers. In een wereld waarin gegarandeerde werkzekerheid wegvalt, investeren we verder in het aanwezige talent en de potentiële capaciteiten van iedereen in het bedrijf. Met een haalbare job en een goed werkvermogen voor onze medewerkers blijven ze met goesting aan de slag. 

Ook zijn we ons bewust van onze impact op het milieu. Daarom blijven we streven naar een beperking van ons waterverbruik, onze afvalproductie en onze emissies en gaan we voor meer biodiversiteit. Het beperken van ons energieverbruik en de productie van groene energie zijn eveneens essentieel. Daarom startten we in 2013 met een haalbaarheidsstudie voor de installatie voor het gebruik van aardwarmte. 

We zien constante vernieuwing en samenwerking als de enige duurzame weg vooruit. Met ons open-innovatiemodel zijn we anno 2013 op weg naar een nog intensievere samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en de overheid om over de sectoren heen onze kennis te vergroten. 

Onze focus op duurzame ontwikkeling koppelt economische groei aan sociale vooruitgang en ecologisch evenwicht. Voor de gehele waardeketen van onze activiteiten willen we onze verantwoordelijkheid nemen voor de effecten ervan op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Janssen investeert in innovatie en in de duurzaamheid van de zorg. Het is de weg naar de toekomst die de patiënten, de samenleving en onze medewerkers dient.

Over dit
Rapport

Welkom op deze site die rapporteert over de duurzaamheidsinitiatieven op de Janssen Campus in 2013.