Schoolbezoeken aan het bedrijf, presentaties aan jonge mensen en zelfs ondersteuning van een nieuwe studierichting. Janssen probeert op verschillende manieren jonge talenten te motiveren voor een toekomst in de wetenschappen en de farmasector. 

Jongeren bewegen tot een wetenschappelijke studierichting

Janssen-CEO Tom Heyman is peter van de STEM-klas van de Turnhoutse middelbare school het Heilig Graf. STEM is een nieuwe studierichting die staat voor ‘Science, Technology, Engineering and Mathematics’. De richting biedt een alternatief voor scholieren die Latijn aankunnen, maar een grote interesse hebben voor wetenschap, wiskunde en techniek.

In 2013 vertelde Tom Heyman tijdens een gastcollege zijn ‘petekinderen’ over de snelle evolutie van wetenschap en techniek. De leerlingen kunnen vanaf het schooljaar 2013-2014 kiezen voor STEM. Tom Heyman maakt al sinds de oprichting anderhalf jaar geleden deel uit van het Vlaamse STEM-platform.

200412500-001.jpg

Toekomst ontdekken als onderzoeker

Roadies-Laborant-k-21-840x560.jpg

In 2013 kregen Brecht Herteleer en Hanne Reumers in het kader van het Roadies-project van het onderwijsblad Klasse de kans om kennis te maken met de Janssen-werkvloer. Een week lang gingen deze twee jongeren, pas afgestudeerd in het secundair onderwijs, aan het werk in het laboratorium. Brecht en Hanne ontdekten in het kader van het Roadies-project een schooljaar lang wat zich afspeelt op de werkvloer door het uittesten van 40 verschillende jobs. Elke maandagochtend startten ze met een nieuwe job. Ze verschenen wekelijks op tv in het één-programma Iedereen Beroemd.

Sociale
Duurzaamheid

Janssen neemt de verantwoordelijkheid op zich voor zijn medewerkers, de patiënten, de lokale en internationale samenleving.

Zo wordt gewerkt aan een duurzaam inzetten van talent en gezorgd voor de fysieke en mentale gezondheid, de veiligheid en voortdurende opleiding van de medewerkers.

Patiëntenverenigingen krijgen de steun van Janssen om onafhankelijk hun projecten te kunnen realiseren. Janssen besteedt speciale aandacht aan jongeren (opleiding), informeert de buurtbewoners en engageert zich in lokale projecten.

De toegang tot en betaalbaarheid van de gezondheidszorg is een internationaal kernthema van J&J én Janssen, dat ook specifieke filantropische projecten ondersteunt.