In 2013 begon het moederbedrijf Johnson & Johnson (J&J) met de invoering van Workday, een online Human Resource (HR)-systeem. Workday biedt ondersteuning bij de dagelijkse HR-activiteiten, van aanwervingen tot pensioneringen. Bovendien bevat het systeem geïntegreerde functies voor talentmanagement, zoals prestaties en ontwikkeling, talentmanagement en eindejaarsbonussen. 

Veel grote internationale bedrijven werken inmiddels met Workday, maar J&J is een van de eerste internationale bedrijven die met het systeem aan de slag gaan. De invoering van het systeem gaat in stappen, maar uiteindelijk dienen in 2015 alle J&J-medewerkers het systeem te gebruiken.

wday_logo_primary_RGB_whitebg.png

Sociale
Duurzaamheid

Janssen neemt de verantwoordelijkheid op zich voor zijn medewerkers, de patiënten, de lokale en internationale samenleving.

Zo wordt gewerkt aan een duurzaam inzetten van talent en gezorgd voor de fysieke en mentale gezondheid, de veiligheid en voortdurende opleiding van de medewerkers.

Patiëntenverenigingen krijgen de steun van Janssen om onafhankelijk hun projecten te kunnen realiseren. Janssen besteedt speciale aandacht aan jongeren (opleiding), informeert de buurtbewoners en engageert zich in lokale projecten.

De toegang tot en betaalbaarheid van de gezondheidszorg is een internationaal kernthema van J&J én Janssen, dat ook specifieke filantropische projecten ondersteunt.