In 2013 vond de vijfde editie van de Wetenschaps- & Kennisweek plaats. Die stond volledig in het teken van ondernemerschap, een onmisbare factor voor innovatieve ideeën en concrete projecten en een niet te onderschatten eigenschap voor een vruchtbare samenwerking op de Janssen-campus. Via een zestigtal programma’s kregen de afdelingen de kans om hun projecten rond ondernemerschap voor te stellen aan de collega’s van andere afdelingen en functionele groepen. 

Doorheen het jaar organiseert Janssen ook nog andere initiatieven om mensen dichter bij elkaar te brengen en elkaar beter te leren kennen. Zo waren er de voorbije jaren naast de Wetenschaps- & Kennisweek bijvoorbeeld de Family Day en het Campus Celebration Event.

Aansluitend bij deze week vond in Beerse een geslaagde ‘Dag van de Supply Chain’ plaats, een dag vol leerrijke en leuke activiteiten voor alle Janssen Supply Chain-medewerkers in Beerse en Olen. In Geel vond de ‘Dag van de ploegenmedewerker’ plaats, eveneens een dag vol leerzame en ontspannende activiteiten. Met als afsluiter enkele optredens tijdens een Vrij Podium, dat voor de eerste keer ook in Geel werd georganiseerd.

Sociale
Duurzaamheid

Janssen neemt de verantwoordelijkheid op zich voor zijn medewerkers, de patiënten, de lokale en internationale samenleving.

Zo wordt gewerkt aan een duurzaam inzetten van talent en gezorgd voor de fysieke en mentale gezondheid, de veiligheid en voortdurende opleiding van de medewerkers.

Patiëntenverenigingen krijgen de steun van Janssen om onafhankelijk hun projecten te kunnen realiseren. Janssen besteedt speciale aandacht aan jongeren (opleiding), informeert de buurtbewoners en engageert zich in lokale projecten.

De toegang tot en betaalbaarheid van de gezondheidszorg is een internationaal kernthema van J&J én Janssen, dat ook specifieke filantropische projecten ondersteunt.