Op zondag 17 maart 2013 organiseerde de zorg- en welzijnssector zijn jaarlijkse ‘Dag van de Zorg’. Zowel zorg- en welzijnsorganisaties als onderwijsinstellingen, rust- en verzorgingstehuizen, onderzoekscentra en bedrijven actief in de gezondheidszorg in Vlaanderen zetten hun deuren wijdopen. Janssen verwelkomde voor het eerst sinds vele jaren het grote publiek. Wat Janssen doet, is direct gelinkt aan de zorg die elk van ons vroeg of laat nodig heeft. Het bedrijf investeert al meer dan een halve eeuw in de zorg voor mensen en dit door een aanhoudende zoektocht naar nieuwe medicijnen.

Op de ‘Dag van de Zorg’ konden de talrijke bezoekers exclusief achter de schermen van Janssen kijken, waar gepassioneerde medewerkers elke dag het verschil maken voor de gezondheid van ieder van ons. “Ziekte veroorzaakt pijn en lijden bij de patiënt en hartzeer bij iedereen die om hem geeft. Maar door de inzet van ons team en onze partners, elke dag opnieuw, is er hoop voor de patiënten”, vertelt Sonja Willems, managing director Janssen-Cilag NV en voorzitter van de Board van pharma.be. “Deze zorg en inzet voor de gezondheid van ieder van ons wilden we op de Dag van de Zorg graag delen met het grote publiek.”

Sociale
Duurzaamheid

Janssen neemt de verantwoordelijkheid op zich voor zijn medewerkers, de patiënten, de lokale en internationale samenleving.

Zo wordt gewerkt aan een duurzaam inzetten van talent en gezorgd voor de fysieke en mentale gezondheid, de veiligheid en voortdurende opleiding van de medewerkers.

Patiëntenverenigingen krijgen de steun van Janssen om onafhankelijk hun projecten te kunnen realiseren. Janssen besteedt speciale aandacht aan jongeren (opleiding), informeert de buurtbewoners en engageert zich in lokale projecten.

De toegang tot en betaalbaarheid van de gezondheidszorg is een internationaal kernthema van J&J én Janssen, dat ook specifieke filantropische projecten ondersteunt.